woensdag 3 augustus 2016

Recept: Penne met Bolognaisesaus

Vandaag het hoofdgerecht van het etentje. Deze saus maak ik vaak. Maar telkens met iets anders bijvoorbeeld met spaghetti of in de lasagne. Je kunt er ook makkelijk dingen toevoegen die je lekker vindt.

Penne met Bolognaisesaus



Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 gram gehakt
- 2 gesnipperde uien
- 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, geschild en in kleine blokjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 200 ml volle rode wijn
- 3 trostomaten, in kleine blokjes
- 1 runderbouillontablet
peper en zout

Penne pasta

ruccola
parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Verwarm boter in een grote pan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de uien toe en laat al roerend in ongeveer 5 minuten mee bakken.
Roer de wortel, bleekselderij, tomaten, gedroogde kruiden en de knoflook er door en bak dit enkele minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even om te ontzuren.
Giet dan de wijn erbij en laat dit op een middelhoog vuur iets inkoken.
Leg de deksel op de pan en laat dit nog 30 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Is de saus nog te dun, kook hem dan nog even in door de deksel van de pan te halen.
Is de saus te dik, kun je er nog wat wijn toevoegen.

Kook de pasta volgens de bereidingen die op de pak staan.

Ik heb het geserveerd door pasta op een bord te doen. Hierover heen de saus. Een toefje ruccola en geraspte parmezaanse kaas erover gestrooid.

Lekker met stokbrood en knoflooksaus erbij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten