maandag 3 oktober 2016

Boek: Grote kleine leugens; Liane Moriarty


Weer een heerlijk boek van haar. Het is grappig, spannend en romantisch. Een boek die je wilt lezen maar ook weer niet wilt uitlezen. Want dan heb je een goed boek uit.

op de achterkant

Op een pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse Ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood.
Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het allergevaarlijkst zijn...

'Grote kleine leugens' biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriaty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke, maar altijd intrigerende pageturners.

mijn mening

In dit verhaal spelen drie vrouwen de hoofdrol.

Madeline: is eerder getrouwd geweest en daar is een dochter uit geboren. In haar huidige huwelijk
                heeft ze twee kinderen.
Jane: ongehuwd en heeft een zoontje.
Celeste: ze is rijk en getrouwd. Samen hebben ze een tweeling, zonen.
Ze worden vriendinnen tijdens de oriƫntatiedag van school. Want die loopt natuurlijk niet zoals het hoort.

Door het pesten van de kinderen komen er geheimen van de ouders naar boven. Er gebeurt zoveel, dat het moeilijk is om er iets over te zeggen. Alles lijdt tot die ene avond. Je leest over gebroken gezinnen, huiselijk geweld, dingen die ouders in hun jeugd mee hebben gemaakt, het gedraai op het schoolplein om er maar bij te horen. Tijdens het verhaal leer je de gezinnen kennen met hun problemen.

Best wel spannend ook allemaal. Want je weet dat er iemand is vermoord maar je weet nog niet wie. Ook niet door wie en waarom. Daar kom je pas aan het eind achter. Intussen is het ook een soort roman. Want je leest hoe het gaat in de gezinnen met hun geheimen en gedraai.

Het is allemaal erg goed geschreven want je leeft erg met het dorp mee. En je wilt alles van ze weten. Dit boek kun je moeilijk weg leggen. Je moet alles weten.

Een echte aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten