maandag 20 juni 2016

Den Bosch

afgelopen weekend zijn wij naar Den Bosch geweest. Wat is dit een mooie stad. Zaterdag rond 14.00 uur checkten wij in bij ons hotel Golden Tulip Hotel Central. Deze staat midden in de stad. Het is een mooi hotel met vriendelijk personeel. Vanuit dit hotel loop je overal zo heen. Na een beetje rondgelopen te hebben, hadden we wel zin in een kop koffie. Met natuurlijk een echte Bosche Bol.


Er was veel te doen in de stad vanwege de schilder Jeroen Bosch. Een parade, lichtschow, beelden in de stad, menukaarten aangepast.
 We zijn eerst naar de st. Jans Kathedraal geweest. Wat een imponerend gebouw. De organist speelde. Daardoor had je de behoefte om te gaan zitten en te luisteren.




Er was ons al verteld dat je goed kunt eten in Den Bosch. We liepen een straatje in vlakbij de Kathedraal.
Roels, daar zijn we uiteindelijk beland. We werden begroet door vriendelijk personeel in een warm en gemoedelijk restaurant. Ik had een visburger besteld en die was heerlijk.


De volgende ochtend, na een goed ontbijt, hebben we de stadswandeling gelopen die het hotel klaar had liggen. Het was lekker nog rustig. Dan zie je pas echt hoe mooi Den Bosch is. Mooie oude gebouwen met hun grachten. Grappige inhammetjes waar weer een huisje staat of een poort. Smalle steegjes. Echt de moeite waard.



 De route kwam ook langs de st. Jans Kathedraal.




Het plein bij de Kathedraal is omringt met wandelpaden tussen de bomen.


Kortom een geslaagd weekend in Den Bosch. Zeker de moeite waard om er nog een keer heen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten