maandag 28 november 2016

Boek:Scoop! ; Iris Houx


"Wat een fris, sprankelend en grappig boek! Leest heerlijk weg." Glamour

Hier ben ik helemaal mee eens. Een lekker boek om te lezen.

Op de achterkant

Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen - in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie....

Mijn mening

Een heerlijke roman waarin veel gebeurt. Esmée heeft een heerlijk leventje. Een leuke vriend, heerlijke vriendinnen waar ze regelmatig mee afspreekt. Alleen heeft ze haar vriendinnen verteld dat ze redactiechef is. En ze komt daarmee in de problemen als één van haar vriendinnen deze baan krijgt en dat Esmée haar secretaresse wordt. Ze komt hierdoor in hachelijke situaties die ze ook zelf weer weet op te lossen.
Intussen heeft een vriendin uit het dorp Esmée opgegeven om mee te helpen met het organiseren met het dorpsfeest. Hierdoor komt ze haar jeugdliefde weer tegen. Dit geeft ook weer gecompliceerde problemen.
Ze weet zich geen raad meer. Totdat ze een beroemdheid redt en verstopt in haar geboortedorp.

Er gebeurt veel in dit roman. Esmée komt in veel benarde en hilarische problemen die ze zelf weer weet op te lossen. Je leeft echt met haar mee en gaat van haar houden. In het begin van het boek is Esmée nog onzeker maar gaande weg zie je haar groeien tot een vrouw met zelfvertrouwen. Iemand die weet wat ze wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten