zaterdag 19 november 2016

Haarlem

Al een tijdje terug ben ik in Haarlem geweest. Amsterdam ben ik al een paar keer geweest en er werd gezegd dat Haarlem een goed alternatief voor Amsterdam zou zijn. Haarlem heeft ook z'n straatjes zoals Amsterdam de 9 straatjes heeft. Haarlem heeft ook een dure winkelstraat net zoals de Kalverstraat in Amsterdam. En er zouden nog veel oude gebouwen in Haarlem staan. Dus genoeg redenen om Haarlem te gaan bekijken.

Toen we eindelijk op het station in Haarlem waren, keken we verbaast rond. Waar moeten we heen, hoezo oude gebouwen? Uiteindelijk zijn we met een groep mensen meegelopen op de hoop dat we de goede kant uitgingen. Al snel kwamen we een leuk winkeltje tegen. De eigenaresse wees ons op een leuk koffiezaakje waar je ook lekkere broodjes kunt eten. Petit Paris.
En inderdaad konden we daar heerlijk op het terras zitten (met jas aan). Daar hadden ze twee grote honden die ongegeneerd op de stoep gingen liggen. Ze hadden heel wat bekijks.



We konden al genietend van onze koffie en broodje lekker rondkijken naar de mensen die langs kwamen. Aan de overkant stond een mooi gebouw.



Daarna zijn wij verder gelopen richting de markt. Er staan mooie oude panden met mooi gevels. De winkels die we tegen kwamen, waren niet de goedkoopste. EĆ©nmaal op de marktplein aangekomen, waren we verrast door de vele terrasjes. Waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Tijdens het nuttigen van ons drankje, hebben we rustig om ons heen gekeken. Naar de mooie gevels met de luikjes. Naar de imponerende kerk.



Haarlem heeft een mooie binnenstad met veel leuke winkeltjes. Maar ook veel restaurantjes. 
Na ons drankje zijn wij verder gelopen. Over de marktplein en daar kwamen we de gewonere winkels tegen. Ook nog een winkel met alleen maar pepernoten. We zijn om de kerk gelopen, al winkelend, weer terug naar het station. In Haarlem kom je ook veel chocoladewinkels tegen. Hier heeft ook een chocoladefabriek gestaan.


Haarlem is een leuke stad om te winkelen. Niet zo druk als Amsterdam. Als je met de trein naar Amsterdam zou gaan, kun je je ook bedenken om even door te reizen naar Haarlem. Haarlem heeft hetzelfde te bieden; winkels, museums, terrasjes. Maar lang niet zo druk en toeristisch als Amsterdam en veel beleefder. Ik ga zeker een keer terug maar wel voorbereider en gerichter. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten