vrijdag 16 september 2016

Vakantie: Berchtesgaden deel 2; Salzburg, Hangar 7

De eerste dag hebben we Salzburg bezocht.
Op de weg ernaar toe kom je langs het vliegveld. Daar is ook Hangar 7. Als je een beetje van autorace en motorrace houdt, moet je er even heen gaan. Vooral nu Max Verstappen het zo goed doet want er staat veel van RedBull. Hangar 7 is een verzameling van historische vliegtuigen en racewagens. Daarnaast was er een tentoonstelling van een fotograaf.
Hangar 7 staat ook bekend om zijn goede keuken. Het is een gebouw waar kunst, eten, drinken en entertainment bij elkaar komen.


Ik ben gek op mooie gebouwen. En hier kijk je ogen uit. Het glas met staal, en dan het uitzicht wat je erbij krijgt als je door de ramen heen kijkt. Het is echt de moeite waard om er even te gaan kijken.

Daar bovenin worden uitzendingen van de televisie gedaan.



Vanuit Hangar 7 zijn we door gereden naar Salzburg. De parkeerplaats in Salzburg zit midden in een berg. zo grappig, je rijdt zo een berg in.
Wij zijn eerst richting het slot gelopen.



Je kunt er met een treintje omhoog. Dat hebben wij niet gedaan, wij zijn te voet omhoog gegaan. het was een hele klim maar zo af en toe was het uitzicht over de stad echt mooi. Ik zou toch achteraf met het treintje zijn gegaan en het slot van binnen zien. Dan heb je nog iets gedaan in Salzburg.


En dan uiteindelijk het slot.

Daarna zijn we het oude centrum in gelopen. De huizen zijn hoog en gekleurd. Het is er ook druk.



Je hebt er ook een lange winkelstraat met de duurdere winkels. Aan deze straat staat ook het geboortehuis van Mozart. De hele stad ademt Mozart uit.


Dit vind ik dus weer grappig. kijk je door winkelstraat naar een kerkje. Met de berg erachter, lijkt het alsof de kerk in de berg zit.


Ik heb Salzburg niet zo geweldig gevonden zoals de meesten het beschrijven. Leuke plek om even gezien te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten