dinsdag 20 september 2016

Vakantie: Berchtesgaden deel 4 Königssee


Königssee is een natuurpark. Er mag ook niemand zwemmen of varen. De boten die de rondvaart verzorgen, zijn elektrisch. Het water is zo schoon, dat je het zo zou kunnen drinken. De bergen zijn indrukwekkend maar ook de stilte.


We kregen een tip van onze hoteleigenaren. Betaal iets meer en ga tot Salet. Daar moet je nog een stukje lopen en dan kom je bij Obersee. Dan zie je een mooi stukje natuur. En een bijkomende voordeel, als je bij Salet weer op de boot gaat heb je zeker een plek om te zitten. Met deze gedachten gingen wij op pad naar Königssee. 

Toen wij daar aan kwamen, schrokken we van al die mensen. Wat een toeristisch trekpleister. We hebben bijna een uur in de rij gestaan om kaartjes te kopen voor de boot. Daarna moesten we ruim een uur wachten tot wij op onze boot konden. 
Tijdens de tocht werd er veel verteld over het gebied. Zo kwam ook de echo aan bod. Dat was wel indrukwekkend. De gids speelde een stukje op zijn trompet. Hierdoor kon je de echo goed horen. Toen wij bij het kerkje en de visrokerij kwamen, stapten bijna iedereen uit. 


Wij niet. Wij wilden dat mooie stukje natuur wel zien. Het was die dag 29 graden, erg warm dus. Als je dan eerst heel lang moet wachten en daarna in een volle boot moet, ben je wel gaar. Toen wij bij Salet waren, stapten we uit en moesten nog een stuk lopen in de zon.

Maar éénmaal aangekomen bij de Obersee, was alles vergeten. De hitte, lange wachten, de boottocht. Zo mooi, echt een stukje paradijs. Ik heb het geprobeerd om het op foto vast te leggen maar dat lukt echt niet. Ook zo stil en het water zo helder.

 Om aan de andere kant te komen moest je nog anderhalf uur lopen. Dat vonden wij iets teveel van het goede. Daar kon je de grootste waterval van Duitsland zien.

Na deze stilte en schoonheid liepen we terug waar de boot ons zou ophalen. En inderdaad de boot was leeg. Weer bij het kerkje aangekomen, werden er zoveel mogelijk mensen mee genomen. Toen we aan land waren, waren wij helemaal gaar.
Wij zijn naar ons hotel gegaan en na ons opgefrist te hebben, lekker op het terras een koud glas bier genomen met een fraai uitzicht.

De volgende dag vroeg onze hoteleigenaresse naar onze ervaring met het Königssee. We vonden de natuur geweldig maar al die mensen.... Dus kregen we voor die dag een tip voor een wandeling in de bergen. Daar was het ook zo mooi en lekker rustig. We hebben nog wat gegeten in het Gästhaus die ze ons had aangeraden met een geweldig uitzicht. Dat was een mooie afsluiter van onze vakantie. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten