woensdag 14 september 2016

Vakantie: Berchtesgaden

Deze vakantie wilden wij iets anders. Een keer verder weg. Ik wilde graag de bergen zien. We kozen voor Zuid-Duitsland, aan de grens van Oostenrijk. We hadden een mooi hotel via Booking.com geboekt.

We vertrokken zondags heel vroeg. Onderweg kwamen we een paar keer in de file. En we hadden de nodige stopts om te plassen, en dat moet ik vaak. Toen we 's avonds eindelijk bij ons hotel waren, waren wij helemaal op.

We hebben daar gelijk gereserveerd voor het avondeten. Na een inspectie, van ons, van de kamer en ons opgefrist hebben, begonnen we aan ons diner.

 Jee, wat smaakte ons dat goed. We hebben zeker twee uur daar gezeten en zijn toen naar onze kamer gegaan en nog genoten van ons balkon die we alleen voor ons zelf hadden. En een geweldig, rustig uitzicht.

De volgende ochtend schoven we aan een heerlijk ontbijt. De eigenaresse verzorgde dit zelf. Heerlijke broodjes en een ruime keuze aan beleg en yoghurt. Als er iets niet was, hoefde je er maar om te vragen.

Elke ochtend lag er ook een folder door het hotel zelf gemaakt. Daarin stond het weer, wat het keuzemenu van die avond is. Maar ook tips om te doen. Elke dag weer andere tips en menu's. Ook vroeg de eigenaresse wat je van plan was die dag en dan gaf ze je tips. Die echt een aanrader zijn, dat zal je later nog wel merken.

Dit is nog maar de aankomst. Zo zijn we nog naar Salzburg. Kehlstein, Königssee geweest. En we hebben een mooie wandeling op advies van het hotel gedaan. Daar vertel ik een volgende keer over.


30 September kreeg ik en mail van het hotel. Hierin vermelden ze dat de kamers en badkamers worden gerenoveerd. Als ze dit hebben gerealiseerd, mogen ze van mij zeker 4 sterren hotel worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten