donderdag 14 juli 2016

boek: Emma Straub; Badgasten

Een heerlijk boek om tijdens je vakantie te lezen of op een zonnige dag.


Op de achterkant:
Franny Post zag het al helemaal voor zich: een zonovergoten vakantie op Mallorca om samen met het gezin haar 35-jarig huwelijk met Jim te vieren. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontsnapping aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Maar naarmate de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen  de kop op n worden oude wonden opengereten.

Subtiel en met veel droge humor schetst Emma Straub het portret van een gezin. In een elegante stijl toont ze wat de familieleden willen laten zien en wat ze juist voor elkaar willen verbergen.

Mijn recensie:
Jim en Franny gaan samen met hun dochter, Silvia, en zoon, Bobby en zijn vrouw Carmen, op vakantie. Franny's goede vriend Charles en zijn man Lawrence gaan ook mee. Ze gaan 2 weken naar een huisje van een vriendin op Mallorca, Spanje.
Iedereen gaat om zijn eigen reden mee en heeft zijn eigen problemen. Gaande weg het verhaal kom je er achter wat er bij iedereen speelt. Je wilt graag weten hoe het ze vergaat, kunnen ze hun problemen oplossen.

Ik kan wel iets zeggen over de hoofdpersonen maar dan verklap ik over de inhoud van het boek. En dat is jammer want je moet het boek gewoon lezen.

Het is een heerlijk boek om zo tussendoor te lezen. En vooral nu de vakantie er aan komt.  In het begin moest ik wennen hoe ze overschakelde van de ene persoon naar de andere. Maar éénmaal gewend, leest het als een trein.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten