dinsdag 5 juli 2016

Recept: Koude Pastasalade

Met warme dagen vinden wij het lekker om koude pasta te eten met een glas wijn. Stokbrood met knoflooksaus erbij maakt het af. Heerlijk.
Dit recept is ook lekker bij een bbq.



Dit recept staat voor 4 personen maar kan rustig voor meer personen. Als er wat overblijft is het ook lekker voor de volgende dag als lunch.

IngrediĆ«nten 4 pers.
- een pak pasta, ik heb Fussili gebruikt
- 3 tomaten
- 1 komkommer
- augurken
- zilveruitjes
- olijven
- een blikje tonijn
- en pak spekblokjes
- dressing: 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels magere yoghurt, peper, zout, scheutje citroensap

augurken, zilveruitjes en olijven een beetje op gevoel en smaak en naar verhouding van de rest.

Kook als eerste de pasta en bak de spekjes uit. Zodat deze kunnen afkoelen voordat je het mengt met de rest.

Bereidingswijze
Je snijdt alle ingrediĆ«nten in blokjes of stukjes en doe dit  in een grote schaal of pan.
Als de pasta en spekjes voldoende zijn afgekoeld, doe je die ook hierbij.
Maak de dressing en doe deze er ook door.
De dressing is op gevoel hoe je het zelf lekker vindt. En hoeveel dressing je wilt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten