vrijdag 22 juli 2016

Ontbijt bij Ikea


Bij ons is de traditie om in de vakantie te ontbijten bij Ikea.
Het is er dan poepie druk en dat maakt het zo leuk.

 Je moet er wel voor 9 uur zijn want er staan al veel ouderen voor de deur. En dan ook echt pal voor de deur. Als die dan om 9 uur open gaat, zie je ze rennen. Op hun manier dan. Want ze hebben allemaal een vaste tafel.  Als ze dan klaar zijn met ontbijten, halen ze nog een kop koffie. Zoeken de andere ouderen op en schuiven dan gezellig aan.

Dan heb je de moeders met de jongere kinderen. Voor hen is het weer een ochtend vermaak in de vakantie. Ze laten de kinderen achter bij een tafel en gaan het ontbijt halen. Het is dan al behoorlijk druk bij de kassa dus het duurt even voor dat de moeder terug komt. De kinderen kunnen niet zo lang braaf stil zitten en worden rumoerig. Als de moeder dan eindelijk terug komt met het ontbijt op een speciaal karretje, moet ze eerst de kinderen rustig houden anders graaien ze het ontbijt van het karretje. En dan rust, iedereen heeft iets te eten. Om 10 uur gaan de kinderen naar Smalland.

Dan komen de ouders met wat oudere kinderen. Die het rustig aandoen. Maar dat werkt niet bij Ikea als je daar wilt ontbijten in de vakantie. Want intussen zijn alle tafels al bezet. De meesten blijven zitten tot de winkel om 10 uur open gaat. Maar dat weten ze nog niet en hebben al een blad met ontbijt gehaald. En dan maar rond lopen en zoeken,vragen naar een plaats.

Het is zo leuk om te kijken naar deze mensen en je hebt er ook nog een goedkoop ontbijtje erbij om van te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten