dinsdag 12 juli 2016

Recept: Tomatensaus met balletjes

Ik probeer graag uit of ik zonder zakjes kan koken. Zo was er ook een idee voor tomatensaus. Het is goed gelukt. Op dit moment ben ik erg van de pasta. Voor dit recept moet je wel even de tijd nemen.


Ingrediƫnten saus voor 4 personen:
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 2 uien gesnipperd
- 1 kilo tomaten, in stukjes
- 6 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 runderbouillonblokje
- 4 kruidnagels
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel peterselie
- boter

Bereiding:
In een gewone pan met deksel, knoflook en ui fruiten in boter.
De tomatenstukjes erbij doen en mee fruiten.
Bleekselderij erbij doen en ook even mee laten fruiten.
Runderbouillonblokje, 4 kruidnagels toevoegen en deksel op de pan.
Alles laten stoven, ongeveer een uur, op matig vuur.
Af en toe kijken of er iets water bij moet.
Alles door een zeef drukken en dan weer terug in de pan.
Wil de saus dikker, dan kun je dat doen met allesbinder.
Als de saus op dikte is een eetl oregano, eetl peterselie toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.

Ingrediƫnten balletjes:
- 500 gram gehakt
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 eetlepels ketjap
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels paneermeel
- boter

Bereiding:
Alles door elkaar mengen en er balletjes van draaien.
De balletjes in een koekenpan bakken.
Als ze klaar zijn, kun je ze toevoegen aan de saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten